6è de primària

Hàbits saludables

6è de primària

Les nostres maquetes

Tots amb les nostres maquetes :)

A continuació, us mostrem les nostres maquetes, les exposicions que hem fet i un petit fragment del funcionament de l'aparell corresponent: 

Aparell digestiu


Funcionament:

Primer, el aliment anomenat bol alimentari es tritura per la boca que després passa per la faringe i per l’esòfag passa a l’estómac i el fetge, continua per l’intestí prim i després d’un gran viatge passa per l’intestí gros i finalment surt expulsat per el anus. Però que passa amb els nutrients que no s’expulsen? A mesura que els aliments van passant per l’aparell digestiu, són triturats i transformats fins a convertir-se en nutrients. El cos absorbeix els nutrients per obtenir l’energia i les subtàncies per créixer a la sang del nostre cos. Per tant, aquests nutrients passan a la sang i els fan arribar a totes les parts del cos.

Aparell Circulatori


Funcionament

L'aparell circulatori s'encarrega de portar la sang per tot el cos.

 

La funció del cor és impulsar la sang pels vasos sanguinis.

Aparell cardiorespiratori

No se ha insertado ningún vídeo


Funcionament

Primer pas inspirem:L’aire entra per las foses nassals,i la brutícia es queda atrapada en els petits pèls del nas.

Segon pas l’aire es mou:L’aire passa per la faringe i va cap a la laringe que està connectada amb els pulmons.La gola protegeix l’interior de la laringe ,es a dir les cordes vocals.

Tercera part :La tràquea passa directament als bronquis,la tràquea es una mena de tub continuu de anells que es fan gran o petits depèn l’aire que necessitis.

 

quarta part :Els alvèols estan envoltats de vasos sanguinis que porten de tot el cos el que no necessita .Llavors entra a dins de els alvèols i ens fa expulsar l’aire.

SISTEMA NERVIÓS


Funcionament

La seva principal funció que és captar i processar ràpidament els senyals agafant el control i la coordinació sobre la resta d’òrgans per aconseguir una oportuna interacció amb el medi ambient. Aquesta rapidesa de respostes que proporciona una bona presencia del sistema nerviós a diferencia dels animals i d’altres éssers pluricel·lulars de resposta motriu lenta que no ho tenen com les plantes , els fongs i també les algues.

Aparell locomotor


Funcionament

L'aparell locomotor funciona quan els músculs duen a terme un moviment indicat pel sistema nerviós provocant el desplaçament d'ossos i articulacions.

Aparell excretor

No se ha insertado ningún vídeo


Funcionament

L'aparell excretor principalment serveix per tots els aliments que els nostre cos no vol i els treu a traves de l'orina, els excrements i la suor.

No se ha insertado ningún vídeo